Reserveer een kamer

Bekijk de algemene beschikbaarheid

Fietsroutes

De Schoorbakkeroute (48 km)

De Schoorbakkeroute laat de fietser kennismaken met de weidse kustpolders tussen Middelkerke en Diksmuide. Dit vlakke land werd vele eeuwen geleden teruggewonnen op de zee en door de belangrijke geestelijke orden (Tempeliers, Maltezers) of grote abdijen voor de landbouw geschikt gemaakt. De herinnering aan deze pioniers wordt levendig gehouden door tientallen imposante abdijhoeven langsheen het traject. Vertrekkend vanuit Middelkerke leidt de route naar de aloude polderdorpjes Leffinge, Slijpe en Schore. Via de laaggelegen Waleweiden wordt de Diksmuidse deelgemeente Keiem bereikt. De terugweg voert langs de IJzer, waar namen als Tervaete en Schoorbakke herinneren aan bloedige veldslagen uit "den grooten oorlog". Grote delen van het doorkruiste gebied werden trouwens tijdens WO I om strategische redenen onder water gezet. Via Ramskapelle en het pitttoresque Mannekesvere wordt tenslotte het uitgangspunt van de route bereikt. De Schoorbakkeroute kadert in het Provenciaal ietsrouteplan, dat de uitbouw voorziet van vijfendertig toeristische routes.

Lange Lisroute (39 km)

De fietsroute verkent het polderlandschap tussen Nieuwpoort en Veurne. Dit landschap kenmerkt zich door een grote openheid (het "Blote"). Grote gedeelten van het gebied werden tijdens de Eerste Wereldoorlog om strategische redenen onder water gezet. Tientallen waterlopen zorgen nog steeds voor de waterafvoer van het gebied. De fietsroute voert onder meer langs de IJzer, het Hemmeleed, de Proostdijkvaart en het Langgeleed (Lange Lis in de volksmond). Ze brengt ons ook in de stemmige polderdorpjes Ramskapelle en Booitshoeke.

Veurne Ambachtcruise op de Veurnse Vaart (NIEUW in 2011)

Tijdens deze cruise wordt de link gelegd tussen 2 eeuwenoude Westhoeksteden. De gids aan boord vertelt op een boeiende manier de geschiedenis van beide steden. Uiteraard komt het verhaal van de 1ste Wereldoorlog sterk aan bod. Er is ook aandacht voor tal van bezienswaardigheden tijdens het varen. Inscheping (min. 25 pers) om 10 uur in Nieuwpoort, geleid bezoek aan Veurne, middagmaal, en 16u30 terug aankomst in Nieuwpoort.

Prijs 38 euro of 40 euro pp. naargelang programmakeuze.
Info en reservatie bij Toerisme Veurne 058/33 55 51.
Webdesign: Stardekk ×